2. OKTOBER, 2021 od 13.30 naprej

Konjeniški klub Komenda se je kljub vsem nam dobro znani epidemiološki situaciji in vseh z njo povezanih omejitevodločil za izvedbo 1. prodajno razstavne avkcije konj. Taki dogodki so v konjeniškem svetu dobro poznani, pri nas pa jetrg malce (pre)majhen.

Na kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi se je vsako leto zbrala množica obiskovalcev, ki je vsekakor ciljna publika tudinaših štirinožnih kopitarjev. Zato smo v okviru sejemskih dogodkov organizirali prodajno razstavno avkcijo konj vsehpasem in namembnosti. Na podlagi predhodnih prijav razstavljalcev oziroma prodajalcev konj bomo pripravili bilten spodrobnimi informacijami o posameznem konju; pasma, starost, namen uporabe, rodovnik, dosežki na tekmovalnem inrejskem področju, v kolikor bo razstavljalec podal še dodatne informacije o karakterju, formi, nadaljnjih pričakovanjih, …pa toliko bolje.

Ker delamo prve korake, je težje predvideti številčnost odziva razstavljalcev / prodajalcev svojih konj. Vsekakor bomokonje razvrstili v kategorije: eno-letni konji, tekmovalni konji, rekreativni konji, vzrejne kobile in plemenski žrebci. Potencialnikupci iščejo tako perspektivne konje v tekmovalnem športu, kakor tudi na rejskem področju, seveda spet drugiiščejo »zmagovalno spermo«.

V upanju, da nas s svojo udeležbo v naši smeli nameri podprete in mogoče tudi najdete konjička primernega vašim potrebam,vas na 1. prodajno razstavno avkcijo vljudno vabimo v čim večjem številu.

Lokacija: Hipodrom v Komendi, v okviru Jesenskega kmetijsko obrtnega sejma Komenda
Organizacija: Konjeniški klub Komenda, Glavarjeva cesta 98, 1218 Komenda
E-naslov: kkkomenda@siol.net
Telefon: +386 31 865 836

Program: 

  • Prihod konj na razstavni prostor ob 13. uri
  • Možnost ogleda konj* od 13.30 do 14. ure
  • Sprejem gostov od 13.30 do 14. ure
  • Pričetek razstavne avkcije ob 14. uri

* Vsi konji bodo prisotni za ogled na prostoru razstavno prodajne avkcije uro in pol pred pričetkom prodajno razstavne avkcije.