V nedeljo, 26. maja 2024 je Konjeniški klub Komenda organiziral prvi tekmovalni dan v Komendi v letu 2024. To so bile tudi prve dirke po uničujoči vremenski ujmi iz avgusta 2023. Popolnoma obnovljeni hipodrom s sanirano infrastrukturo je tekmovalcem omogočil uspešne nastope z izjemnimi tekmovalnimi časi. 60 nastopajoči konj, 8 izpeljanih dirk in dirka ponijev je bila v tej sezoni, do sedaj,  najštevilčnejša kasaška prireditev v Sloveniji. V klubu smo resnično ponosni, da se na razpisane dirke odzove tako veliko število nastopajočih. To nam je v veliko čast!

Osrednja dirka je bila  » Memorial Janka Juhanta ». Dirka, organizirana v počastitev spomina na prvega predsednika kluba, g. Janka Juhanta, je bila pravi praznik spoštljivega spomina in globoke hvaležnosti do moža, velikega človeka, ki je postavil prve, prave in trdne temelje konjeniškemu klubu, na katerih ta še danes stoji, posluje, tekmuje, gospodari  in se uspešno razvija.

Kasaške dirke je obiskal tudi ljubljanski pomožni škof prof. dr. Anton Jamnik, ki je z izbranim besedami nagovoril številne gledalce, nato pa blagoslovil obnovitvena dela na hipodromu in sam začetek kasaške sezone v Komendi. Da je bil športni dan povezan tudi s kulturo, pa so poskrbeli pevci Podpeškega okteta, ki so z Zdravljico oznanili začetek tekmovanja, z izbranimi domoljubnimi pesmimi pa kasaško tekmovanje obogatili in požlahtili.

dr. Marjan Sedej
fotografija Aleksander Sokler

galerijo slik si lahko ogledate na tej povezavi